Eerst hulp bij alcohol en drugs (Hulpverlenersopleiding)


Het gebruik van drank en drugs (ook wel middelen genoemd) neemt de afgelopen jaren toe. Voorheen kwam je het gebruik van middelen met name tegen bij grootschalige evenementen maar de afgelopen jaren is het gebruik van middelen ingeburgerd in diverse settingen binnen onze maatschappij. Overmatige gebruik van drank en drugs kan leiden tot onvoorspelbare en gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker zelf maar ook voor de omgeving.
Inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding komen o.a. aan de volgende onderwerpen aan de orde:

De cursus wordt gegeven volgens de eindtermen van het EHBDD en wordt afgesloten met een toets. Als deze toets succesvol wordt afgerond, ontvangt u het officiƫle certificaat 'EHBDD hulpverlener'. Deze lessen worden gegeven door een gediplomeerd instructeur-EHBDD.

Locatie:

De lessen worden gegeven in ons leslokaal in het Gemeenschapshuis Heksenberg. Hei Grindelweg 84, 6414 BT, Heerlen.

U wordt opgeleid voor de opleiding "Eerste hulp bij alcohol en drugs" van het EHBDD. Het diploma heeft een geldigheid van 1 jaar, daarna kan het verlengd worden.

Opleiding datum:

Duur en kosten van de opleiding

De cursus bestaat uit 3 lessen (1 avond per week) in de periode van september tot mei (afhankelijk van de zomervakanties). De lesavond wordt jaarlijks ruim voor aanvang van de cursus bekend gemaakt. De lestijden zijn van 19.30 tot 22.00 uur.

De kosten voor de gehele opleiding zijn 90,00 euro. Dit is inclusief lesmateriaal, examenkosten.

Aanmelden

Aanmelding kan plaatsvinden met behulp van deze link.

Na aanmelding ontvangt u uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus de bevestiging van deelname.

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus zijn geen kosten verschuldigd. Nadien wordt 10 % van het cursusgeld in rekening gebracht. Indien de cursus op of na de startdatum wordt opgezegd dan zijn de volledige cursuskosten verschuldigd. Mocht u voor het begin van de cursus weten dat u verhinderd bent deel te nemen aan de cursus, dan kan in overleg met onze coƶrdinator opleidingen een vervanger gestuurd worden. Dit is niet meer mogelijk indien de cursus al is gestart.

Voor vragen over deze opleiding kunt u per e-mail contact met ons opnemen of bellen met ons secretariaat.

Geslaagd! Hoe houd ik het diploma geldig?

Het diploma Eerste Hulp bij alcohol en drugs is 1 jaar geldig. Om in aanmerking te komen voor verlenging van het diploma schrijft het EHBDD voor dat in deze periode van 1 jaar de competenties (vaardigheden) worden getoond tijdens vervolglessen. Door lid te worden van onze stichting betaalt u alleen de jaarlijkse contributie en krijgt u verder kosteloos een programma van herhalingslessen aangeboden.