Eerst hulp (EHBO diploma Oranje Kruis)


Om op een verantwoorde manier eerste hulp te verlenen is het noodzakelijk dat u weet wat u wel mag en kunt doen, maar ook wat u niet moet doen.
Inhoud van de opleiding

Dit leert u tijdens de opleiding Eerste Hulp (het EHBO diploma). Tijdens de opleiding komen o.a. aan de volgende onderwerpen aan de orde:

De cursus bestaat uit een 12 onderwijsbijeenkomsten. Deze lessen worden gegeven door een gediplomeerd instructeur-EHBO. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de praktijk wordt er ook geoefend met LOTUS-slachtoffers.

Locatie:

De lessen worden gegeven in ons leslokaal in het Gemeenschapshuis Heksenberg. Hei Grindelweg 84, 6414 BT, Heerlen.

U wordt opgeleid voor het officiƫle diploma Eerste Hulp (het EHBO diploma) van het Oranje Kruis. Het diploma heeft een geldigheid van twee jaar, daarna kan het verlengd worden.

Opleiding datum:

Voor wie?

De redenen om een diploma Eerste Hulp te willen behalen zijn natuurlijk heel persoonlijk. Dit geldt bijvoorbeeld voor ouders van kinderen, vrijwilligers die regelmatig met groepen mensen omgaan, leerkrachten en hulpouders op scholen of begeleiders van sportteams. Ook bestaat de mogelijkheid dat men de opleiding op verzoek van de werkgever volgt of omdat men een eigen bedrijf heeft.

Om tot het examen te worden toegelaten moet u op de dag van het examen tenminste 16 jaar oud zijn. Personen jonger dan 16 jaar kunnen aan het examen deelnemen na een schriftelijk verzoek van een ouder/verzorger en na schriftelijke toestemming van het bestuur van onze vereniging.

Duur en kosten van de opleiding

De cursus bestaat uit 12 lessen (1 avond per week) in de periode van september/oktober tot december/januari (afhankelijk van de zomervakanties). De lesavond wordt jaarlijks ruim voor aanvang van de cursus bekend gemaakt. De lestijden zijn van 19.30 tot 21.30 uur.

De kosten voor de gehele opleiding zijn 150,00 euro. Dit is inclusief lesboek, verbandmateriaal en examenkosten.

Veel zorgverzekeraars vergoeden cursussen eerste hulpverlening geheel of gedeeltelijk. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

Aanmelden

Na aanmelding ontvangt u uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus de bevestiging van deelname.

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus zijn geen kosten verschuldigd. Nadien wordt 10 % van het cursusgeld in rekening gebracht. Indien de cursus op of na de startdatum wordt opgezegd dan zijn de volledige cursuskosten verschuldigd. Mocht u voor het begin van de cursus weten dat u verhinderd bent deel te nemen aan de cursus, dan kan in overleg met onze coƶrdinator opleidingen een vervanger gestuurd worden. Dit is niet meer mogelijk indien de cursus al is gestart.

Voor vragen over deze opleiding kunt u per e-mail contact met ons opnemen of bellen met ons secretariaat.

Geslaagd! Hoe houd ik het diploma geldig?

Het diploma Eerste Hulp (EHBO diploma) is 2 jaar geldig. Om in aanmerking te komen voor verlenging van het diploma schrijft het Oranje Kruis voor dat in deze periode van 2 jaar de competenties (vaardigheden) worden getoond tijdens vervolglessen. Door lid te worden van onze stichting betaalt u alleen de jaarlijkse contributie en krijgt u verder kosteloos een programma van herhalingslessen aangeboden.