Eerst hulp aan kinderen


Kinderen zijn vliegensvlug en als het dan misgaat, dan wilt u de juiste Eerste Hulp kunnen verlenen. Of misschien werkt u op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of bent u gastouder. Ook dan is het belangrijk dat u weet welke hulp u kunt verlenen.
Inhoud van de opleiding

Tijdens de cursus leert u hulp verlenen aan kinderen en krijgt u inzicht in de gevaren die kinderen bedreigen en hoe u deze kunt voorkomen. Tijdens de opleiding komen o.a. aan de volgende onderwerpen aan de orde:

De cursus wordt gegeven volgens de eindtermen van het Oranje Kruis en wordt afgesloten met een toets. Als deze toets succesvol wordt afgerond, ontvangt u het officiƫle certificaat Eerste Hulp aan kinderen van het Oranje Kruis.

Locatie:

De lessen worden gegeven in ons leslokaal in het Gemeenschapshuis Heksenberg. Hei Grindelweg 84, 6414 BT, Heerlen.

U wordt opgeleid voor de opleiding "Eerste hulp aan kinderen" van het Oranje Kruis. Het diploma heeft een geldigheid van twee jaar, daarna kan het verlengd worden.

Opleiding datum:

Duur en kosten van de opleiding

De cursus bestaat uit 3 lessen (1 avond per week) in de periode september tot mei (afhankelijk van de zomervakanties). De lesavond wordt jaarlijks ruim voor aanvang van de cursus bekend gemaakt. De lestijden zijn van 19.30 tot 21.30 uur.

De kosten voor de gehele opleiding zijn 90,00 euro. Dit is inclusief lesboek, verbandmateriaal en examenkosten.

Veel zorgverzekeraars vergoeden cursussen eerste hulpverlening geheel of gedeeltelijk. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

Aanmelden

Na aanmelding ontvangt u uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus de bevestiging van deelname.

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus zijn geen kosten verschuldigd. Nadien wordt 10 % van het cursusgeld in rekening gebracht. Indien de cursus op of na de startdatum wordt opgezegd dan zijn de volledige cursuskosten verschuldigd. Mocht u voor het begin van de cursus weten dat u verhinderd bent deel te nemen aan de cursus, dan kan in overleg met onze coƶrdinator opleidingen een vervanger gestuurd worden. Dit is niet meer mogelijk indien de cursus al is gestart.

Voor vragen over deze opleiding kunt u per e-mail contact met ons opnemen of bellen met ons secretariaat.

Geslaagd! Hoe houd ik het diploma geldig?

Het diploma Eerste Hulp (EHBO diploma) is 2 jaar geldig. Om in aanmerking te komen voor verlenging van het diploma schrijft het Oranje Kruis voor dat in deze periode van 2 jaar de competenties (vaardigheden) worden getoond tijdens vervolglessen. Door lid te worden van onze stichting betaalt u alleen de jaarlijkse contributie en krijgt u verder kosteloos een programma van herhalingslessen aangeboden.