Reanimatie PBLS/EAD Baby en Kind


Indien basale reanimatie van een kind nodig is, wordt aan hulpverleners zonder specifieke training in de basale reanimatie van kinderen geadviseerd om het algoritme voor volwassenen te volgen. Deze opleiding is bedoeld voor hulpverleners die meer willen, of beroepsmatig moeten weten, over de reanimatie van baby's en kinderen. Deze opleiding gaat over de reanimatie van kinderen van 0 - 1 jaar en kinderen van 1 jaar en ouder.

Inhoud van de opleiding

Tijdens de cursus leert u Baby en kinderen reanimeren. Tevens krijgt u inzicht in de gevaren die kinderen bedreigen en hoe u deze kunt voorkomen. Tijdens de opleiding komen o.a. aan de volgende onderwerpen aan de orde:

De cursus wordt gegeven volgens de eindtermen van de NRR en wordt afgesloten met een toets. Als deze toets succesvol wordt afgerond, ontvangt u het certificaat Reanimatie Baby en Kind.

Locatie:

De lessen worden gegeven in ons leslokaal in het Gemeenschapshuis Heksenberg. Hei Grindelweg 84, 6414 BT, Heerlen.

U wordt opgeleid voor de opleiding "Reanimatie Baby en Kind" volgends de NRR. Het diploma heeft een geldigheid van 1 jaar, daarna kan het verlengd worden.

Opleiding datum:

Duur en kosten van de opleiding

De cursus bestaat uit 1 les. De lesavond wordt jaarlijks ruim voor aanvang van de cursus bekend gemaakt. De lestijden zijn van 19.30 tot 22.00 uur.

De kosten voor de gehele opleiding zijn 45,00 euro. Dit is inclusief lesboek.

Veel zorgverzekeraars vergoeden cursussen eerste hulpverlening geheel of gedeeltelijk. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

Aanmelden

Na aanmelding ontvangt u uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus de bevestiging van deelname.

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus zijn geen kosten verschuldigd. Nadien wordt 10 % van het cursusgeld in rekening gebracht. Indien de cursus op of na de startdatum wordt opgezegd dan zijn de volledige cursuskosten verschuldigd. Mocht u voor het begin van de cursus weten dat u verhinderd bent deel te nemen aan de cursus, dan kan in overleg met onze coördinator opleidingen een vervanger gestuurd worden. Dit is niet meer mogelijk indien de cursus al is gestart.

Voor vragen over deze opleiding kunt u per e-mail contact met ons opnemen of bellen met ons secretariaat.

Geslaagd! Hoe houd ik het diploma geldig?

Het reanimatiediploma 1 jaar geldig. Om in aanmerking te komen voor verlenging van het diploma schrijft het NRR voor dat in deze periode van 1 jaar de competenties (vaardigheden) worden getoond tijdens vervolglessen. Door lid te worden van onze stichting betaalt u alleen de jaarlijkse contributie en krijgt u verder kosteloos een programma van herhalingslessen aangeboden.